Friday, June 15, 2012

Kirjandus ei saa kunagi otsa

Kirjandusfestival võib käesolevaks aastaks lõppenud olla, aga kirjandusüritused kestavad edasi. 4. juunil toimus Tallinna Kirjandusfestivali Head Read Tartu päev ja muuhulgas ka Prima Vista järelüritus. Nimelt olid Tartu Kirjanduse Majas lugejatega vestlemas kaks tunnustatud Kanada kirjanikku, kelle romaanid hiljuti eesti keelde tõlgiti - Madeleine Thien ja Rawi Hage.
Madeleine Thien on Malaisia-Hiina päritolu kirjanik, kes on sündinud ja üles kasvanud Vancouveris, tema jutud aga leiavad ikka ja jälle tee Kagu-Aasiasse. "Armastatud ja vihatud" (originaalis "Dogs at the Perimeter") on tema teine romaan, mis räägib naisest, kelle minevikukogemused ei lase tal olevikule keskenduda. Ta põgeneb sõbra juurde, kellega neid seovad ühised kogemused, kuid (nagu ikka) hakkavad järsku toimuma huvitavad sündmused. 
Rawi Hage on sündinud Liibanonis ja Kanadasse emigreerus alles täisealisena. Alguses tegeles ta põhiliselt fotograafiaga, liikudes sealt edasi kirjanduse juurde. "De Niro mängu" peategelane on Beirutis sõja jalgu jäänud ja tahab põgeneda Rooma, kus isegi tuvid on paksud. Selleks on aga vaja raha. No ja kui kangelasel on vaja raha, tuleb otsida huvitavaid viise selle raha hankimiseks. Nii et ainult aja küsimus, millal keegi selle kinolinale panna otsustab.
Aga vaatame pilte.











2 comments:

  1. "Alguses tegeles ta põhiliselt fotograafina",

    arvatavasti mõtlesid siinkohal: "alguses tegeles ta põhiliselt fotograafiaga"
    või:
    "alguses tegutses ta põhiliselt fotograafina"

    ReplyDelete
  2. Jaa, muidugi, aitäh, et tähelepanu juhtisid. :)

    ReplyDelete