Tuesday, April 26, 2011

Päev täis rõõmu ja kirjandushuvi




















Üks väike roosiõis ja Apollo raamatupoe sooduskupongid panid 23. aprillil, ülemaailmsel raamatu ja roosi päeval särama sadade inimeste silmad.

Päeva raames võis TÜ Botaanikaaias kuulata luuletaja Kristina Ehini loomingut (pildil üleval vasakul) ning Doris Kareva (pildil all vasakul) kirjapandut Kaubamajas.

Vaatamata pühadele oli Kaubamajas Karevat kuulamas väga palju rahvast ning raamatupoes käis elav siblimine. Doris Karevat kuulama tulnud inimesed said enam osa muinasjuttudest kui luuletustest. Kareva olevat viimasel ajal avastanud just muinasjuttude kirjutamise võlu. Loomingu tutvustamise kõrvalt rääkis kirjanik veidi ka raamatu ja roosi päeva traditsioonist. Kogu õhustik oli mõnusalt rahulik. Tema pärsia hurt lesis täies elegantsuses kogu esinemise aja Kareva jalgade ees. Milline pühendumine!

Viis noort särasilmset tudengit jagasid külastajatele raamatu ja roosi päeva puhul raamatupoe sooduskuponge ja roose. Inimesed näisid tõesti lilledest rõõmu tundvat, mis oli ka üks meie eesmärke - teha veidigi rõõmu.

Raamatu ja roosi päev botaanikaaias algas päikesega, sõbraliku käesurumisega, laudade paigutamisega ja lahtipakkimisega. Kõigi rõõmuks roomas seal ringi ka suur kilpkonn. Kohal olid ka kirjastused Atlex, Fantaasia ja raamatupood Allecto - suurim keeleõppematerjalide maaletooja. Tutvuda sai ka lastekirjanik Heiki Vilepi loominguga, kelle väikestele sõpradele mõeldud raamatuid oli võimalik soetada ka kirjaniku autogrammiga.

Ajakirja Akadeemia tegijad meelitasid külastajaid kevadeimega, nimelt pakuti vanu Akadeemia numbreid hinnaga üks münt.

Kristina Ehinit kogunes kuulama päris palju rahvast. Korraldajate poolt oli kujundatud esinemise koht ühtmoodi, Ehin oleks meie plaanide järgi pidanud esinema rotundis või selle ees istuma, aga luuletaja tuli kohale ja keeras meid, st kuulajaid vastpidises suunas kuulama - toimus nö vabatahtlik ja lõbus kursimuutus vastavalt kirjaniku nägemusele. Kristiina Ehini etteaste oli päeva kaunis ja efektne kulminatsioon.

Tänu koostööle X Supilinna Päevadega toimus botaanikaaias Aire Pajuri monoetendus ja ekskursioon kevadlillede keskel. Supilinna kuulsa kutsa Riku mälestusmärgi avamine tõi botaanikaaeda ka neljajalgseid külastajaid, kes oma peremehe süles uudistasid samuti raamatute valikut ja rooside ilu.

Raamatu ja roosi päevale botaanikaaias tõid edu kevad, lilled, päike ja naeratavad inimesed.

Järgmiste kohtumisteni!

No comments:

Post a Comment