Sunday, May 6, 2012

Prima Vista tuleb sel aastal teisiti


Ilma naljata. Näiteks täna hommikul jooksma minnes kõndisid minu ees... Gena ja Potsataja. Päriselt. Okei, inimesed, kes olid Gena ja Potsataja kostüümides, aga kui see märk ei ole, ei saa varsti enam ka kohvipaksu usaldada. Lisaks oli see topeltsümbol, sest ma keerasin selle peale loomulikult kõrvaltänavasse ära (loomulikult, sest kes see ikka krokodilli nina alt mööda tahaks joosta), aga lõpuks suutsin juhuslikult teha täpselt sellise ringi, et sama seltskond tuli mulle hoopis teises tänavas vastu. Näha just enne Prima Vista uhket kirjandusnädalat kaks korda järjest meie lapsepõlve kirjanduskangelasi... Ma arvan, et hea nädal tuleb.
Täna esineb meile alustuseks TÜ raamatukogu konverentsisaalis muusikakriitik Simon Reynolds (kella neljast), pärast mida on võimalik ka temaga veidi juttu puhuda. Ja juba kella seitsmest laulab Tartu Uues Teatris Wolf Biermann. Võib-olla räägib ka, meil on suhtlusest alati lugu peetud.
Ja homme on juba nii palju üritusi, et ma ei jaksa neist kõigist kirjutadagi, käed väsivad enne ära. Teisest küljest pole muidugi põhjust ka, Prima Vista kodukal on terve nädalakava üleval, saate vaadata ja planeerida. Aga olgu siiski öeldud, et homme planeeritakse hea seltskonnaga ringi jõlkuda (alates kella kahest, lisainfot saab aadressil http://svenvabar.blogspot.com). Kell viis esitletakse Tartu Linnaraamatukogu saalis Czesław Miłoszi esseistliku autobiograafia „Sünnimaa Euroopa” tõlget, mille on teiinud Hendrik Lindepuu. Kell kuus on Tartu Kirjanduse Maja saalis Veiko Märka autoriõhtu, juba kella seitsmest tuleb peale film "Kaplinski süsteem" (koos Jaan Kaplinski endaga, Tartu Uues Teatris) ja samal ajal on Y-galeriis ka raamatuesitlus ("Mitte-Tartu"). Galeriis on kohal ka raamatu autorid (Anti Saar, Berk Vaher, Joanna Ellmann, Aare Pilv, Tanel Rander (ehk ChanelDior), Lauri Pilter, Meelis Friedenthal, Sven Vabar, Jaak Tomberg, Kaja Pae,  Erkki Luuk ja andreas w. Maarja Pärtna ning võibolla ka Mehis Heinsaar) ja taust, mis paitab nii silma (näitus "Decolonize This") kui kõrva (Patrick McGinley). Sai parajalt pikk nimekiri, igaüks peaks siit midagi huvitavat leidma.

No comments:

Post a Comment