Sunday, April 15, 2012

Prima Vista on peaaegu siin



Käes on aprilli keskpaik ja Prima Vista läheneb juba täie hooga. Juba tuleval esmaspäeval (st 23. aprillil) on Raamatu ja roosi päev - päev, millega inimeste lugemisharjumusele hoogu juurde antakse. Selle raames on TÜ raamatukogus raamatulaat ja alates õhtul kella poole viiest jagatakse Tartu Kaubamajas roose. Siin on nipp - kui roos Apollo raamatupoe müüjale edasi kinkida, kingib tema sulle omakorda midagi vastu. Lisaks algab kell 16.30 Apollo poe juures väike vestlusring Melchiori-lugudest ja loomingust üldisemalt. Indrek Harglaga vestleb Paavo Matsin, aga see ei tähenda, et kõik teised ilmtingimata suu lukus peaksid hoidma.
Kella kuue paiku toimuvad aga huvitavad asjad botaanikaaias, kus saame teada, kes sel aastal kirjandusauhinna "Esimene samm" omale rabab. Lauri Sommer esitleb ka oma uut raamatut. Nii et tasub tulla.
See on kõik muidugi ainult eelmäng, PÄRIS pidu toimub sel aastal vahemikus 10.-12. mail Tartus ja 13. mail Elvas. Vähemalt ametlikult, tegelikult juhtub juba alates 7. maist palju toredaid asju, mis kenasti Prima Vista kodulehele kirja saavad ja ilmselt vähemalt osaliselt ka siin maha hõigatakse.
Sel aastal on ürituse patrooniks Mihkel Mutt. Ma võiksin siia nüüd kirjutada, et ta on kirjanik ja tõlkija ja kriitik jne, aga eestlased, kes seda ei tea, peavad ilmselt ka koomiksites näpuga järge ajama, ja need, kes kirjandusürituste vastu huvi tunnevad, on vähemalt üldises plaanis selle infoga kursis. Nii et teeme nii, et ma ei kirjuta, aga kui kellelgi nüüd väga häbi hakkas, siis ta vajutab salaja sellele lingile ja loeb Vikipeediast, kes see Mihkel siis sihuke on. Nii et pange vaim valmis, varsti tuleb kirjandust (ja mitte ainult) nii palju, kui kanda jaksate.
P.S. Päeva kood on FGTPADNZ, aga see pole teile. See on mulle, et saaksin, seda blogi laiemate massidega jagada.

No comments:

Post a Comment