Tuesday, March 29, 2011

Prima Vista muudab kurssi


5.-8. maini 2011 toimub kaheksandat korda rahvusvaheline Tartu kirjandusfestival Prima Vista, mille läbivaks peateemaks on seekord „Kursimuutus. Change of course”.

Tartu kirjandusfestival Prima Vista on igal aastal Eesti raamatuhuviliste ette toonud mitmeid hinnatud välisautoreid. Möödunud festivali suurkülaliseks oli mõjukas vene publitsist, luuletaja ning kirjandusteadlane Dmitri Bõkov, kelle viimase aja suurteos romaan "Mahakantud" ilmus festivali ajaks ka eesti keeles. Lisaks Bõkovile külastasid 2010. aasta festivali veel saksa krimikirjanduse uus täht Leonie Swann, briti muusikaajakirja The Wire tegijad ning paljud teised. Tulevane festival pakub samuti võimalust kohtuda mitmete tuntud välismaiste autoritega ning üritusterohket programmi igas eas publikule.

“Prima Vista” on pidu, kus tunnevad end hästi nii autorid, lugejad kui ka kirjastajad. Professionaalid kohtuvad asjatundliku ja heatahtliku auditooriumiga, kõik saavad osa loomingu parimatest viljadest, üheskoos arutletakse kirjakultuuri oluliste küsimuste üle.

Kirjandusfestival Prima Vista 2011 partnerlinnaks on Euroopa kultuuripealinn Tallinn, kus leiavad tänavu aset festivali viimase päeva üritused. Pealinnast on pärit ka festivali uus patroon, kelleks on tunnustatud kirjanik ja praegune Tallinna Ülikooli rektor Rein Raud.

No comments:

Post a Comment