Tuesday, March 29, 2011

Punkpoeet John Cooper Clarke kirjandusfestivalil

Kirjandusfestivalil Prima Vista on suur au tuua Tartu kirjandushuviliste ette Salfordist pärit punkpoeet John Cooper Clarke, keda peetakse punkluule ja punk- kirjanduse üheks peamiseks suurkujuks.

John on tuntud ka nime all “Salfordi laulik”, kuigi ta ise eelistab prožektorivalguses olla tuntud kui “Johnny Clarke, the name behind the hairstyle“.

Oma karakterilise isiksusega rajas John Cooper Clarke tee kuulsuseni 1970ndate lõpus, astudes lavalaudadel üles koos Sex Pistolsi, Buzzcocksi, The Falli, Joy Divisioni, Elvis Costello, Siouxsie and the Bansheesi ja paljude teistega. Kogu oma kuulsuse juures on John Cooper Clarke tagasihoidlik ega taha palju rääkida iseendast. Ta panustab oma energiaga esinemisesse, et anda publikule seda, mida nad ootavad.

Tartu publikul on kuulsa briti punkpoeedi John’iga võimalus kohtuda juba 7. mail, mil ta esineb kirjandusfestivali Prima Vista kutsel Athena Keskuses. Tuntud poeet astub üles Prima Vista ning Tartu Kõrgema Kunstikooli festivali Mood-Performance-Tants (MPT) ühisprogrammis. Huvi korral loe punkpoeedist lähemalt tema koduleheküljelt.

No comments:

Post a Comment